Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Харчування та репродуктивна функція чоловіків

Колись у давнину, коли у людство ще не мало такого чудового винаходу як мікроскоп, які тільки думки не приходили в голову людям, щоб пояснити диво зачаття. Окрім божественного впливу на цей процес, вважалося, що в чоловічому сімені живуть крихітні чоловічки – гомункули, які потрапляючи у жіночий організм, згодом просто збільшуються в розмірах. Середньовічні вчені навіть намагалися «виростити» цих гомункулів у штучних умовах, закопуючи в гній колбу зі спермою, та періодично додаючи у ємність кров. Звичайно, нічого із цих експериментів не вийшло.

На щастя, живемо ми з вами не в глухому середньовіччі, та закопуванням еякуляту, з метою отримання потомства, не займаємося. Проте чи задумуються сучасні чоловіки над тим, що сильно симпатизуючи алкоголю та нікотину, харчуючись мертвою їжею і, живучи в стані перманентного стресу, зачати дитину стає фактично так само проблематично, як і виростити того міфічного гомункула.

Факторів, що впливають на успішне зачаття безліч. Мова сьогодні йтиме про один із ключових моментів якості чоловічої репродуктивної функції. Говоримо про харчування.

У різних культурах підхід до харчування, який гарантував би чоловікові гарне статеве здоров’я, різний. З цією метою, наприклад, у деяких країнах Сходу, використовують такі екзотичні продукти, як ріг носорога, кров змії, сім’яники мавпи. Для нас, звичайно, в силу дефіциту на вітчизняному ринку носорогів, змій та мавп, доводиться застосовувати іншого роду дієти. Сучасні вчені єдині в думці, що чоловіки в своєму харчуванні повинні робити наголос на їжі рослинного походження. І пальма першості серед рослинних продуктів, що позитивно впливають на потенцію, належить горіхам. Будь це волоські, мигдальні, земляні, фундук, фісташки – всі чудові. Також відмінний засіб – гарбузове насіння. Фрукти, які заслуговують особливої уваги – апельсини, лимони, гранати, інжир. Окремий уклін цибулі. Корисні усі його різновиди – порей, латук, ріпчастий та ін. Мед – традиційний афродизіак. Має збуджуючу дію суміш на основі меду, яєць, пивних дріжджів та молока.

«А як же м’ясо?» - запитають чоловіки. Якщо ви самі вигодували, випасли та зарізали тварину, тоді є шанс, що це м’ясо вам не зашкодить. Враховуючи повальне захоплення фермерів гормономістними харчовими добавками для того, щоб корівка зі свинкою швидше набирали вагу, перш ніж купити вирізку задайтеся питанням – чого більше принесе вам цей продукт – користі чи шкоди?

Словом, для чоловічого статевого здоров’я потрібне здорове харчування. Без фанатизму. Не сидіти на одних лише горіхах з яйцями та цибулі з медом. Не новина, що раціон повинен бути різноманітним. Паралельно з правильним харчуванням, не забуваємо про рухову активність, пам’ятаючи, що розкішні форми чоловіків не надто прикрашають.

За матеріалами сайту Центру Репродуктивної Медицини Боголюби [url=http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/44/]http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/44/[/url]