Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер мобільного
    +38 (097) 89-95-272
  • Номер мобільного
    +38 (093) 71-56-897
  • E-mail
    [email protected]

Контрацепція. Стерилізація

Проблема небажаної вагітності існувала завжди. Ніхто не ставить під сумнів те, що дитина – це велике щастя, і народження його та виховання – головна функція будь-якої сім’ї. Проте, не такі вже і рідкісні випадки, коли зародження нового життя сприймається не як зовсім бажаний факт

Оскільки людство від сексуальних стосунків, не пов’язаних з дітонародженням, відмовлятися не збирається, вчені винаходять все нові та все більш вдосконалені методи контрацепції. Обманути природу нелегко. І всі наші хитрощі, направлені на попередження небажаної вагітності, як правило, негативно впливають на якість життя.

Основними недоліками практично усіх протизаплідних методів являється незручність, ненадійність на небезпечність. Проте є і виключення з правил. Під цим виключенням мається на увазі інактивація маткових труб, або стрилізація.

Суть стерилізації полягає в тому, що створюється штучна непрохідність труб для виключення транспортування яйцеклітини та її подальшого запліднення. Великий «плюс» цього методу в тому, що про інші контрацептиви можна забути й не згадувати. Не потрібно вести складні календарні обрахунки «безпечних» та «небезпечних» днів, пити пігулки, купувати презервативи, або використовувати ВМС. Стерилізація не має побічних ефектів, характерних для інших методів.

Головний «мінус» стерилізації – це необхідність хірургічного втручання для її здійснення. Тривалий період часу стерилізацію виконували лише разом з іншими операціями, і як самостійну процедуру не розглядали. Завдяки лапароскопії, вищезгаданий контрацептивний метод отримав широке поширення.

Існує декілька варіантів стерилізації:

- коагуляція та перетин маткових труб;

- кліпування маткових труб (труби перетискаються спеціальними кліпсами).

Перший варіант – найбільш надійний, але відновити прохідність труб після його використання навряд чи вдасться. Другий варіант – дає шанс на те, що функція труб після зняття кліпс відновиться. Словом, якщо жінка впевнена, що її дітородна місія виконана, то після невеликого лапароскопічного втручання, вона отримає надійний спосіб захисту від небажаної вагітності.

Спеціалістами Центру Репродуктивної Медицини Боголюби проводиться кліпування маткових труб. Нагадуємо, що стерилізація захищає лише від небажаної вагітності, а від захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПШ) – ні.

[url=http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/50/]http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/50/[/url]