Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер мобільного
    +38 (097) 89-95-272
  • E-mail
    [email protected]

Пріапізм

Сьогодні поговоримо про пріапізм. Термін походить від імені Пріапа - грецького бога родючості, сина Афродіти і Діоніса, у якого відмінною рисою був величезної довжини і жорсткості член. Висловлюючись сучасною мовою, пріапізм - це тривала (4-6 годин) патологічна ерекція статевого члена, що зберігається навіть після оргазму і не обов'язково пов'язана з сексуальним стимулом.

Якщо своєчасно не звернутися за допомогою, пріапізм може вести до незворотного пошкодження тканин і надалі - до еректильної дисфункції. Різні форми пріапізму діляться на дві великі категорії: ішемічний (венозний) пріапізм і неішемічний (артеріальний). Перша категорія характеризується особливо жорсткою і болючою ерекцією. (Ішемічний тип пріапізму зустрічається головним чином у пацієнтів з гематологічними захворюваннями). При артеріальному пріапізмі пеніс не такий жорсткий і стиснення його практично безболісне.

Пріапізм є досить рідкісним захворюванням. Однією з причин виникнення хвороби є серповидно-клітинна анемія, яка спостерігається у хлопчиків у віці від 5 до 10 років. Провокує патологічну ерекцію застій крові в печеристих тілах. Через кілька годин, при відсутності кровообігу, клітини гладких м'язів починають страждати від відсутності кисню. Виникає стан місцевого ацидозу з підвищеною в'язкістю крові. Коли кисневе голодування тканин стає особливо тривалим, недолік кисню викликає некроз і фіброз м'язових клітин.

Венозний пріапізм викликається цілим рядом системних захворювань крові, таких як лейкемія, таласемія, гемофілія. Іноді «вступають у гру» пухлинні, алергічні, токсикологічні та фармакологічні чинники. Що стосується останніх, то однією з найбільш поширених причин пріапізму у дорослих чоловіків є ін'єкції таких препаратів як фентоламін та алпростадил. Нерідкі епізоди пріапізму, пов'язані із зловживанням препаратами нового покоління, таких як силденафіл, тадалафіл і варденафіл. Серед інших лікарських засобів, які можуть сприяти появі пріапізму, знаходяться антидепресанти і антикоагулянти. Причиною патологічної ерекції може стати також алкоголізм і наркоманія.

Що робити у випадку пріапізму ?

Необхідне невідкладне терапевтичне втручання для запобігання еректильній дисфункції і вторинного фіброзу кавернозних тел. Важливим кроком є діагностика і правильна ідентифікація причин виникнення пріапізму, а надалі - запобігання рецидивам. В якості екстреної терапії фахівцями використовується інтракавернозна ін'єкція судинозвужувальних речовин, наприклад, фенілефрину, норадреналіну, метарамінолу. Словом, у разі виникнення пріапізму треба відразу ж викликати «103». Не обманюйте себе - лід не допомагає, а лише викликає зростаючий симпатичний тонус.

[url=http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/80/]http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/80/[/url]