Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Високоточна УЗД-діагностика гінекологічних та внутрішніх органів

На сьогодні, точна діагностика в гінекології та в терапії внутрішніх органів немислима без ультразвукової техніки. Лікарі і пацієнти за 30 років існування методу настільки звикли до нього, що тільки лінивий не використовує їх. Донедавна експертна уз-діагностика була взагалі неможлива через дорожнечу самої апаратури, її могли дозволити собі великі державні наукові центри (Київ,Донецьк,Харків). Тому експертну ультразвукову оцінку заміняли комп”ютерною томографією та іншими більш витратними діагностичними методами. В чому різниця між експертними та звичайними ультразвуковими сканерами? Різниця проста: якщо звичайний УЗ апарат «пропускає» пухлину 0,02см, то на експертному сканері її дуже добре видно, її можна схаректиризувати, визначити тип кровотоку його швидкість, і з великою вірогідністю сказати: «ця пухлина має ознаки злоякісної», або навпаки.

В медичному центрі «Ваш лікар» лікарі ультразвукової діагностики звикли точно описувати патологічну тканину, даючи їй чіткі характеристики, характеристики кровоплину, ймовірність її злоякісного розвитку і завжди підтверджують побачене ними 4-6 кольоровими фотографіями для того ,щоб клінічні лікарі мали об”єктивну картину захворювання. Наприклад, якщо у жінки «кіста лівого яйника», тобто об”ємний утвір додатків матки, сьогодні, замало просто описати її розміри, структуру – лікаря-клінициста будуть цікавити дані ультразвукової томографії – зрізи тканини яйника з кроком 1 мм, внутрішній рельєф стінки кісти (3Д), характер розростань, якщо вони є, тканинна допплерометрія та ін. Ці характеристики є вирішальними для подальшої тактики лікування – гормонального або хірургічного.

Наприклад, якщо пацієнту з «кістою яйника» 16 років, можна певний час спостерігати, в залежності від УЗ-характеристик пухлини, а потім призначити адекватну гормональну терапію і сподіватись на видужання без операції, то жінкам від 25 до 40 років, рішення про оперативне лікування треба приймати якомога швидше, якщо ж це жінка після 70 і в неї узд ознаки злоякісної пухлини, то, можливо, їй треба призначити тільки хіміотерапію, тому що радикальну операцію вона може просто не перенести.

В 2009 році в медичному центрі «Ваш Лікар» з’явився перший експертний ультразвуковий сканер «GE VOLUSON 730», від тоді, ми започаткували справжню моду на експертні ультразвукові дослідження в Західній Україні.