Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Гістеросальпінгографія

Часто жінкам, яким не вдається завагітніти, спеціаліст-гінеколог призначає так звану гістеросальпінгоргафію (ГСГ). Не лякайтеся такого довгого та важкого для вимови слова. Це просто один із видів досліджень, необхідних для того, щоб об’єктивно оцінити прохідність маткових труб. Адже від їхнього стану залежить відповідь на гамлетівське запитання: «Бути чи не бути вагітності?», - так як «місце зустрічі» сперматозоїдів та яйцеклітин знаходиться саме тут. Непрохідність труб може бути спровокована спайками, поліпами, рубцями та іншими причинами, які виникли в результаті перенесених гострих та хронічних інфекцій статевої сфери.

Показаннями до призначення ГСГ являються безпліддя, вади розвитку матки, ендометріоз, поліпоз. Функціональність маткових труб оцінюється за такими критеріями:

а) механічна прохідність;

б) стан слизової оболонки.

ГСГ проводять або з використанням УЗД-апарату (УЗ-ГГС), або – рентгенівського обладнання (Rg-ГГС). Сама процедура ГСГ проходить наступним чином. Пацієнтка лягає в крісло і лікар шприцом через катетер в порожнину матки вводить спеціальну контрастну речовину (при Rg-ГСГ) або фізрозчин (при УЗ - ГСГ). Далі проводять серію рентгенівських знімків, або ультразвукове дослідження.

Протипоказами до ГСГ являються:

- запальні гінекологічні захворювання;

- гострі інфекційні захворювання;

- кісти;

- пухлини;

- туберкульоз;

- алергічні реакції на йод.

ГСГ практично нешкідливий і безболісний метод досліджень. Проте, перед тим як приступити до гістеросальпінгографії необхідно провести аналізи на наявність статевих інфекцій, с метою виключення ризику висхідного інфікування.

Як відмічають спеціалісти Центру Репродуктивної Медицини Боголюби, працездатність пацієнток, що пройшли гістеросальпінгоргафію, відновлюється уже на наступний день.

[url=http://http://bogolybu.com.ua/ua/hysterosp/]http://www.bogolybu.com.ua/ua/hysterosp/[/url]