Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Фімоз

"Звуження крайньої плоті", - це класичне визначення фімозу. Хоча, насправді, фімоз може включати в себе порушення куди складніші, ніж простий стеноз крайньої плоті. Якщо говорити про реальну хвороби, то фімоз скоріше вказує на особливості чоловічої генітальної морфології та анатомії, що в ряді випадків може вести до певних ускладнень або захворювань.

Крайня плоть - це висувний шкірно-слизовий пакет, який оточує голівку статевого члену. У разі фімозу стеноз крайньої плоті перешкоджає оголенню голівки, що робить хворобливим не тільки статевий акт, а й просто ерекцію. При важкій формі фімозу чоловік скаржиться на дискомфорт і болі при сечовипусканні. Анатомічно фімоз - це стан, при якому розмір препуціальної пластинки є недостатнім для належного ковзання голівки.

Існує кілька видів фімозу, у зв'язку з цим виділяють кілька підкатегорій:

Вроджений фімоз: препуціальний стеноз присутній з народження. У цьому випадку операція рекомендується тоді, коли пацієнт скаржиться на серйозні труднощі при сечовипусканні, або форма крайньої плоті така, що виникають складнощі з дотриманням належної гігієни. Рекомендовані методи лікування для виправлення фімозу суперечливі. Деякі лікарі рекомендують вправи по розтягуванню крайньої плоті особам, що мають фімоз, які корисні для збільшення еластичності шкіри. З іншого боку деякі фахівці розглядають ці вправи саме як причину набутого фімозу.

Набутий фімоз: іноді виникає в результаті запальних процесів в області голівки/плоті (баланіт, баланопостит), статевих бактеріальних інфекцій, дерматиту, через препуціальну гімнастику, як згадувалося вище. У цьому випадку рекомендується хірургічне лікування.

Ускладнення фімозу

Фімоз, як уже говорилося, не хвороба, а анатомічна особливість чоловічих геніталій. Чоловіки з фімозом - група ризику по баланопоститу, баланіту і поститу в гострих формах, так як під крайньою плоттю накопичується смегма і сеча, що може послужити сприятливим фактором для інфекції. Крайня плоть стає болючою, відзначається свербіж, почервоніння. Можливе також виникнення болючої ​​кальцифікації на рівні внутрішньої препуціальной пластинки. У цьому випадку пацієнт знаходиться в онкологічній групі ризику (рак статевого члену). Коли фімоз супроводжується короткою вуздечкою, рекомендується обрізання, або подовження вуздечки.

Парафімоз – утиск голівки, ускладнює наявний фімоз. Виникнути парафімоз може через набряк голівки крайньої плоті. У цьому випадку рекомендується операція обрізання або процедури пластичної хірургії, призначені для збільшення препуціального отвору.

У пацієнтів, у яких крім препуціального стенозу відзначається чіткий розлад сечовипускання, ефективним вирішенням проблеми може бути обрізання. Діагноз грунтується на клінічних спостереженнях і не потребує біопсії або інших інвазивних тестів.

[url=http://www.bogolybu.com.ua/ua/newsView/78/]http://www.bogolybu.com.ua/ua/newsView/78/[/url]