Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Хірургія фіброміоми матки

Прочитайте коротку інформацію про дану проблему!!!

Хірургія пухлин матки в світі розвивається за такими напрямками:

1. органозберігаючі операції – це операції, які направлені на те, щоб видалити пухлину з матки, при цьому відновивши анатомію органа (матки), залишити його жінці. Якщо Вам менше 40 років і технічно є можливість забрати пухлину/ни, ВАШ ЛІКАР наполягає на проведенні саме органозберігаючих операцій;

2. радикальні операції з приводу фіброміоми матки (гістеректомія - видалення матки):

А) вагінальна гістеректомія з/без додатків;

Б) лапароскопічно-асистована вагінальна гістеректомія без/з додатками;

В) лапароскопічна надпіхвова гістеректомія з/без додатків;

Г) гістеректомія шляхом розрізу передньої черевної стінки.

Вагінальна гістеректомія - це видалення матки через піхву. Цей метод є «золотим стандартом» оперативної гінекології в світі. Операція малотравматична, проводиться через природний отвір, не травмуються м’язи і нервові сплетення передньої черевної стінки. Вже на 2-3 добу після операції жінка може повертатись в сім’ю, а на 9-10 день - до роботи. Операція може проводитись під спинномозковою анестезією, тобто, жінка може контактувати з лікарем під час операції, при цьому не відчуваючи жодних больових відчуттів. Технікою цієї операції володіє далеко не кожен хірург-гінеколог. Одне обмеження для вагінальної гістеректомії - це розміри матки/пухлини. В нашій клініці вагінально оперуються матки розміром, що відповідають до 16 тижнів вагітності.

Якщо у жінки фіброміома матки великих розмірів і/або супутня патологія яйників, то ми пропонуємо провести лапароскопічно - асистовану вагінальну гістеректомію. Фактично, це та сама вагінальна гістеректомія, але хірург має змогу подивитись жінці в живіт, без розрізу черевної стінки, оцінити ситуацію, зорієнтуватися в зміненій пухлиною анатомії та допомогти собі в певних етапах операції електроскальпелем, лазером, радіо-скальпелем. Для пацієнтів метод є неперевершеним, але на теренах України проводиться лише кількома хірургами (Одеса, Луцьк, Донецьк).

Гістеректомія шляхом розрізу передньої черевної стінки (лапаротомна екстирпація матки, надпіхвова ампутація матки та ін.) проводяться майже у кожному гінекологічному стаціонарі України. Ми з великою повагою ставимося до них і також користуємося старими добрими методиками, але практикуємо переважно нові.