Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Варикоцеле

Сьогоднішня тема стосується чоловічого здоров'я, і говорити будемо про варикоцеле. Що це таке і як його лікувати? Варикоцеле - варикозна патологія, яка впливає на судинну систему яєчок і характеризується розширенням вен яєчок та нетриманням сечі (або сперми).

Варикоцеле зустрічається у близько 10-20 % чоловічого населення, як правило, від 15 до 25 років. Захворювання може дати про себе знати вже в допідлітковому віці (зустрічається у 2-2,5 % дітей від 7 до 10 років). Конституційні особливості молодих людей також грають не останню роль в розвитку захворювання. Варикоцеле частіше виявляють у високих хлопців з довгими ногами. Ця патологія досить поширена і відзначається у 30-40 % чоловіків з проблемами фертильності.

Патогенез варикоцеле досі не з'ясований до кінця. Вчені вважають, що причина хвороби криється в уродженій слабкості венозних стінок. Варикоцеле може стати причиною порушень сперматогенезу (теплові зміни в яєчках, венозний застій веде до гіпоксії, токсичного впливу вільних радикалів), які призводить до зміни кількості і рухливості сперматозоїдів.

У багатьох пацієнтів варикоцеле протікає взагалі безсимптомно. Коли розміри патології достатні, щоб викликати симптом в основному ми маємо: тупі болі в яєчку, відчуття тяжкості в мошонці і проблему безпліддя.

Біль при варикоцеле провокує надмірний тиск крові в розширених венах. У міру збільшення тиску посилюються також і больові відчуття, особливо, коли пацієнт знаходиться в стоячому положенні протягом тривалого періоду часу, піднімає тяжкість, і в кінці статевого акту.

Для діагностики варикоцеле необхідний ретельний огляд мошонки лікарем- андрологом, доплерографія яєчок. Оскільки варикоцеле може призвести до погіршення якості сперми доцільно здати і спермограмму.

Лікування захворювання за основну мету має поліпшення сперматогенезу або запобігання його погіршення майбутньому.

Реально дієвим способом лікування захворювання є оперативне втручання. Основні показання до операції: аномальний аналіз сперми або больові відчуття. Контроль параметрів сперми повинно бути зроблено не раніше ніж через 3-4 місяців після операції.

[url=http://www.bogolybu.com.ua/ua/newsView/59/]http://www.bogolybu.com.ua/ua/newsView/59/[/url]