Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Вакцинація від раку шийки матки

На жаль, на рак шийки макти (РШМ) може занедужати будь-яка жінка, тому що цей вид раку викликається дуже розповсюдженим вірусом, що передається статевим шляхом. Це специфічний вид вірусу - вірус папіломи людини (ВПЛ) високого ступеня ризику, або «онкогенного типу». Цих видів є декілька, але найбільш злоякісні – ВПЛ 16,18,33,31 і 45. Пік захворюваності на рак шийки матки припадає на вік 25-45 років. Щодня в Україні помирає 6 жінок від цієї хвороби.

Папіломавірус людини ВПЛ – передача відбувається тільки статевим шляхом. Вірус потрапляє в організм людини через слизові оболонки статевих органів, заражає базальні клітини , примушуючи їх неконтрольовано ділитися. Саме цей поділ змінених клітин викликає появу бородавок або гострокінцевих кондилом. Інкубаційний період ВПЛ досягає 2-3 місяці. Найчастіше ВПЛ існує в крові носія безсимптомно, якщо імунний захист достатній, для того щоб не допускати його зайвої активізації. Як тільки імунітет знижується (під впливом стресу чи переохолодження організму, чи інших чинників), папіломавірусна інфекція починає проявлятися.

Що робити, коли людина вже заражена папіломавірусною інфекцією?

Потрібно звернутися до спеціалістів. В нашій клініці фахівці , після ретельного обстеження призначать адекватне, ефективне лікування . Це можуть бути, як креми місцевого застосуваня , так і різні методи видалення кондилом (кріодеструкція, діатермокоагуляція...), в залежності від степеня розвитку інфекції.

Але нажаль видалення кондилом , аж ніяк не означає вигнання папіломавірусу з організму людини, хоча позбавляє від клінічної картини цієї недуги. Тому лікарі рекомендують вакцинуватися. Вакцинація створює бар’єр для проникнення вірусу в неушкоджені клітини шийки матки, крім того, забезпечує стійкий захист від 5 видів ВПЛ (штами 16,18,31,33,45). Якщо у інфікованої ВПЛ людини, визначається тільки один з видів вірусу, то після щеплення вона буде захищена і від інших.

Ефективність вакцини:

У Центрі Репродуктивної Медицини Боголюби щеплення проводять вакциною, яка створена в лабораторіях всесвітньовідомої компанії GlaxoSmithKline (Бельгія). Вакцина зареєстрована і дозволена в нашій країні. Не містить ДНК онкогенних штамів ВПЛ, саме тому не викликає і не призводить до прогресування або рецидиву захворювання після щеплення . Висока ефективність- 98% -вакцини проти раку шийки матки доведено у численинних дослідженнях, у яких брало участь більше 18 000 жінок в усьому світі. Протягом 8,4 років після вакцинації зберігається захист від передракових уражень шийки матки. Ці дані визнані експертами Європейського Союзу, США та інших країн.

Показання до вакцінації:

Показана для запобігання виникнення цервікальної інтраепітеліальної неоплазії (CIN) 2-го та 3-го ступенів та раку шийки матки, що спричиняються вірусом папіломи людини (ВПЛ,) у дівчат, починаючи з віку 12 років та жінок, які живуть статевим життям чи планують його розпочати.

Протипоказання до вакцинації:

· відома гіперчутливість до будь-яких компонентів вакцини;

· тяжкі системні захворювання;

· вагітність;

· тромбоцитопенія та інші порушення системи згортання, що можуть спричинити кровотечу в місці ін’єкції.

Як проводиться вакцинація?

У нашому центрі вакцинація проводиться при дотриманні санітарно-протиепідемічних правил і норм , тільки одноразовими, самоблокувальними шприцами, що гарантує пацієнту точність дози і можливість одноразового використання.

Вводиться внутрішньом’язово у верхню третину плеча. Три дози вакцини вводяться протягом 6 місяців із встановленими інтервалами – для впевненості у максимальній ефективності.

За матеріалами сайту Центру Репродуктивної Медицини Боголюби [url=http://www.bogolybu.com.ua/ua/vaccination/]http://www.bogolybu.com.ua/ua/vaccination/[/url]