Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Cпіраль

Про внутрішньоматкову контрацепцію задумувалось людство ще з глибини сторіч. Так, наприклад, коли у арабів мав бути тривалий перехід через пустелю, вони розміщували в матці верблюдиці камінці, щоб вона не вагітніла в дорозі. А у древньому Китаї жінки, намагаючись захистити себе від небажаної вагітності, схожим чином використовували шовкові нитки. Перша більш-менш сучасна версія внутрішньоматкової спіралі (ВСМ) була виготовлена в Германії з ниток тутового шовкопряда вченим Ріхтером у 1990 році і являла собою щільно звите кільце.

Еволюція контрацептива на місці не стояла. В 70-х роках минулого століття німецькі вчені відкрили протизаплідну дію міді, і тоді в стержень ВМС почали включати мідь. В вітчизняних аптеках радянського періоду продавались «петлі Ліпса» змієвидні ВМС з плати стику, дешеві та сердиті. Ця спіраль викликала множинні ускладнення і була заборонена до використання в 1986 році.

Нові моделі спіралей стають все більш та більш удосконаленими. І наступні наукові розробки вчених втілюються в нових версіях ВМС. Наприклад, із срібними включеннями, так як цей метал сповільнює корозію міді. На сьогодні вже відомо більше сотні моделей, які відрізняються між собою за жорсткістю, формою, розмірами та різноманітними включеннями з металів та гормонів.

Сучасна ВМС – один із найбільш поширених та дійових контрацептивів. Принцип дії спіралі заклечається в наступному – вона перешкоджає прикріпленню до стінок матки вже заплідненої яйцеклітини. Таким чином, не прикріплена до ендометрія зигота гине. Так що за суттю своєю ВМС – абортивний протизаплідний засіб.

Протипоказана ВМС жінкам:

- з порушеннями менструального циклу;

- гострими та хронічними статевими інфекціями;

- ендометріозом;

- анемією;

- пухлинами статевої сфери;

- тяжкими ендокринними захворюваннями;

- ВІЛ-носіям;

Можливі ускладнення при використанні ВМС:

- біль та дискомфорт внизу живота;

- посилення менструальних кровотеч;

- між менструальні кровотечі;

- ризик розвитку і ускладнення запальних захворювань;

- позаматкова вагітність;

- перфорація матки.

Строк носіння ВМС 3-5 років. ВМС з включеннями золота – до 7 років. Строк між заміною старої спіралі на нову повинен бути не менше 2 років.

В будь-якому випадку, вирішили Ви використати як протизаплідний засіб спіраль, чи надаєте перевагу іншим контрацептивам, радимо Вам попередньо звернутися за консультацією до гінекологів Центру Репродуктивної Медицини Боголюби, де підберуть Вам найбільш сучасний та безпечний засіб.

[url=http://bogolybu.com.ua/ua/spiral/]http://www.bogolybu.com.ua/ua/spiral/[/url]