Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Лазерна терапия шийки матки

Що ж таке «лазерна терапія»? Мова йтиме про один із найсучасніших методів лікування, який використовує в якості діючого фактора світлову енергію лазерного опромінення.

Звучить загрозливо, чи не так? В уявленні далекого від медицини пацієнта виникають картинки типу кадрів з фільму про гіперболоїд інженера Гаріна, де сила лазерного променя руйнує заводи. Але ми з Вами будемо мати справу зовсім з іншим, «мирним» лазером, мета якого – не зруйнувати, а відновити наше здоров’я.

Те, що лазерна терапія здійснює позитивний вплив на репродуктивну функцію людини – загальновизнаний факт. І саме тому її активно використовують для лікування безпліддя. Не можна замовчувати цілий ряд переваг лазерної терапії, в порівнянні з іншими методами лікування, це:

- антисептичність;

- гіпоалергенність;

- практична відсутність побічних реакцій.

Захворювання шийки матки, при яких рекомендується використовувати лазерну терапію це:

- ерозія;

- ендометріоз;

- екртропіон;

- поліп;

- лейкоплакія;

- дисплазія;

- кісти та ін.

Абсолютно специфічних протипоказань для лазерної терапії немає. Проте, в залежності від стану пацієнта і фази захворювання, можливі обмеження в використанні лазера, які визначає лікар. Для того, щоб призначити вид лазерного випромінювання, спеціалісти Центру Репродуктивної Медицини Боголюби керуються наступними критеріями:

- площа патологічних змін на шийці матки;

- тривалість протікання захворювання;

- попередні методи лікування;

- обтяжений акушерсько-гінекологічний анамнез.

Процедуру лазерної терапії проводять на гінекологічному кріслі, шийка матки оголюється, слиз видаляється . Опроміненню підлягає вся площа враженої ділянки на шийці матки.

Досвід спеціалістів Центру Репродуктивної Медицини Боголюби говорить про те, що лазерна терапія показує чудові результати, підвищуючи адаптаційний потенціал організму, сприяє оздоровленню. В порівнянні з кріодеструкцією лазерна терапія володіє слідуючими перевагами:

- відновлення слизової оболонки шийки матки триває два тижні замість 40 днів (кріодеструкція);

- не залишає рубців на шийці матки, що дуже важливо для жінок, які не народжували, і бажають в майбутньому завагітніти.

За матеріалами сайту Центру Репродуктивної Медицини Боголюби [url=http://www.bogolybu.com.ua/ua/laser/]http://www.bogolybu.com.ua/ua/laser/[/url]