Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Уретрит

Уретрит - це запалення сечовивідних шляхів. Чоловіки від 20 до 35 років піддаються найбільшому ризику в розвитку інфекційного уретриту. Захворювання може бути викликане мікроорганізмами, які генеруються в сечовивідних шляхах. Якщо хвороба виявлена ​​на ранніх стадіях, то все може обійтися і без серйозних наслідків. Але буває й так, що уретрит прогресує і запускає процес інфікування сечового міхура, нирок, яєчок і простати. У довгостроковій перспективі це призводить до безпліддя.

Причини уретриту

Викликати запалення сечовивідних шляхів можуть збудники таких захворювань як хламідіоз, гонорея, вірус герпесу людини, бактерії. Ще одна причина уретриту полягає в хімічному подразненні, викликаному використанням мила, лосьйонів, кремів, пінок, презервативів зі сперміцидами. Тісна, незручна нижня білизна і одяг, надмірно енергійна сексуальна активність і мастурбація - все це викликає тимчасове подразнення уретри.

Симптоми уретриту

Печіння і біль під час сечовипускання - класичні ознаки уретриту. Можливо також, що пацієнт відчуває позиви до сечовипускання частіше, ніж зазвичай. Свербіж, набряк статевих органів, болі під час статевого акту, кров у сечі і спермі. Якщо захворювання поширюється, і в запальний процес втягуються інші органи, можуть бути присутніми наступні симптоми: біль у спині, біль у животі, висока температура, нудота, блювота, набрякання суглобів.

Діагностика та лікування

Показовим у постановці діагнозу захворювання є аналіз сечі. Якщо є підозра на наявність венеричних захворювань, необхідно здати і аналіз крові. Лікування уретриту має своєю метою поліпшення стану пацієнта і, звичайно ж, усунення причин, які призвели до хворобливого стану. Важливо пити багато води, щоб розбавити сечу, це допоможе зменшити біль при сечовипусканні. Можуть бути приписані протизапальні препарати, такі як ібупрофен і ацетамінофен.

Для того, щоб зменшити біль в області геніталій, рекомендується приймати теплі ванни. Не використовуйте мило, тому що це може погіршити подразнення. У разі присутності інфекцій, що передаються статевим шляхом, необхідне застосування антибіотиків. Надалі не тільки пацієнтові, але і партнеру доведеться провести курс лікування.

Бажано уникати статевої активності в період загострення захворювання або, принаймні, використовувати презерватив під час акту, поки обидва партнера не завершать лікування.

Профілактика

Для того, щоб попередити проблему, слід уникати подразнюючих косметичних і гігієнічних засобів, які викликають запалення шкіри або уретри. Якщо конкретне мило або лосьйон провокують появу роздратування, рекомендується припинити їх використання.

[url=http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/66/]http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/66/[/url]