Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Аспермія і асперматизм

Аспермія – захворювання, яке характеризується відсутністю в еякуляті сперматозоїдів та незрілих клітин сперматогенезу. Зустрічається аспермія приблизно у 2% чоловіків, котрим поставлено діагноз «безпліддя». Причини, що викликають аспермію, можна шукати у:

- закупорці сім’явиносного протоку;

- порушенні сперматогенезу;

- недорозвиненості або вродженій відсутності сім’явиносних отоків;

- оперативних втручаннях, котрі призвели до рубцевих змін в сім’явиносних шляхах.

Асперматизм – назва патологічного стану, який проявляється в відсутності еякуляції, при цьому ерекція, оргазм та саме утворення еякуляту збережені. Причина асперматизму може заключатися у механічній перешкоді, в звуженні вивідного та сім’явиносного протоків простати. Існує і так званий психічний асперматизм, який характеризується певною вибірковістю. Він може проявлятися у випадках близькості з однією партнеркою, (якщо з нею складні, негативно забарвлені емоційні стосунки), та не проявлятися – з іншою жінкою.

Щоб правильно діагностувати вищеназвані захворювання, чоловік повинен здати спермограму, аналіз сечі, аналізи на статеві інфекції, УЗД простати. В залежності від причин, що провокують хворобу, призначається лікування. Це може бути як медикаментозна терапія, так і хірургічне втручання. Методику лікування лікар-андролог для пацієнта визначає індивідуально.

За матеріалами Центру Репродуктивної Медицини Боголюби [url=http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/43/]http://www.bogolybu.com.ua./ua/newsView/43/[/url]