Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер стаціонарного
    +38 (0332) 72-14-49
  • E-mail
    [email protected]

Кольпоскопія

Кольпоскопія – це інформативний, безпечний та безболісний метод дослідження, при якому проводиться огляд піхви та піхвової частини шийки матки за допомогою кольпоскопа.

Для проведення кольпоскопічного дослідження у Центрі Репродуктивної Медицини Боголюби кабінет гінеколога обладнаний сучасним кольпоскопом німецького виробництва – це бінокулярний мікроскоп з електронним фотоапаратом, відеокамерою та освітлювальним приладом. Дозволяє під час огляду збільшувати зображення обстежуваної ділянки від 3 до 20 разів і більше. Така унікальність обладнання надає можливість спеціалісту-гінекологу виявити та дослідити найменші зміни епітелію шийки матки, чітко відмежувати вогнище ураження від незміненої ділянки слизової, здійснити прицільне забір мазків та прицільну біопсію, що гарантує високу достовірність діагностики.

Кольпоскоп фіксує патологічний процес до і після лікування (фотодіагноз). За допомогою комп`ютерної інформаційної системи лікар-гінеколог проводить реєстрацію, систематизує і зберігає отриману інформацію під час огляду в електронному вигляді в історії пацієнта. Це покращує контроль ефективності лікування. Кольпоскопічне дослідження триває від 15 до 30 хвилин.

Поділяють кольпоскопію на:

1) просту – обстеження проводиться без застосування лікарських засобів.

2) розширену – діагностична цінність дослідження підвищується після попередньої обробки та фарбування шийки матки спеціальними фарбниками.

Протипоказань до кольпоскопії немає. Але є винятки коли не проводять дослідження, а саме під час менструації та кровотеч.

Перед проведенням обстеження фахівці нашого Центру рекомендують: утриматися від інтимних стосунків з використанням протизаплідних засобів (презервативів, вагінальних контрацептивів), а також не проводити лікувально- профілактичні процедури (спринцювання). Найкращий період для проведення кольпоскопії - це декілька днів до і після менструації.

Центр Репродуктивної Медицини Боголюби турбується про здоров`я кожної пацієнтки, тому наші фахівці завжди застосовують нові методи діагностики та лікування з доведеною ефективністю; вдосконалюють і систематизують професійні навики, використовуючи набутий досвід, професіоналізм та сучасне діагностично-лікувальне обладнання.

За матеріалами статті ЦРМБ [url=http://www.bogolybu.com.ua/ua/colposcopy/]Кольпоскопія[/url]