Безкоштовна
консультація

  • Номер мобільного
    +38 (095) 42-54-267
  • Номер мобільного
    +38 (097) 89-95-272
  • Номер мобільного
    +38 (093) 71-56-897
  • E-mail
    [email protected]

Діагностика захворювань шийки матки

Правильна та якісна діагностика шийки матки залежить від досвіду лікаря та від обладнання на якому проводиться обстеження. Сучасне обладнання є надійним помічником для спеціаліста . За допомогою, якого лікар з одного боку поглиблює професійні знання, а з іншого – має унікальну можливість швидко, ефективно та безпечно для пацієнта , диференціювати хворобу.

Діагностування захворювань шийки матки базується на комплексному обстеженні пацієнтки - збирання гінекологічного анамнезу, об’єктивне (загальне і спеціальне ) обстеження , основні та додаткові методи дослідження.

До основних методів належать : огляд зовнішніх статевих органів, огляд за допомогою дзеркал,під час якого гінеколог оцінює стан стінки піхви (складчастість, колір, виразки,розростання) і стан шийки матки ( колір слизової оболонки , можливі патологічні зміни ,наявність розривів, ерозій, дисплазії епітелію, характер виділень).

Обстеження жінок для виявлення захворювань шийки матки, окрім загального і гінекологічного огляду, містить : розширену кольпоскопію, цитологічне і гістологічне дослідження, а також дослідження на основні види інфекції , що передаються статевим шляхом .

Серед додаткових методів дослідження діагностичну цінність становлять : ультразвукова діагностика ( з використанням піхвового датчика, тобто вагінальне УЗД ), доплєрометрія, гістероскопія, за допомогою яких діагностують запальні зміни, візіалізується кровопостачання внутрішніх органів (порушення мікроциркуляції, розширення судин, набряк)

До захворювань шийки матки (доброякісні стани) належать:

справжня ерозія шийки матки

несправжня ерозія шийки матки( псевдоерозія, ендоцервікоз)

лейкоплакія (без атипії,проста)

поліпи шийки матки ( прості, проліферуючі поліпи , що епідермізується )

папіломи, кондиломи

ендометріоз

посттравматичні зміни ( ектропіон, рубцеві зміни)

екзо – та ендоцервіцити

До злоякісних захворювань належить: рак шийки матки.

Діагностика раку шийки матки ґрунтується на даних анамнезу, огляд за допомогою дзеркал, піхвовое обстеження, цитологічного дослідження,кольпоскопії,біопсії,цервікоскопії. Для визначення стадії захворювання застосовують лімфографію, флебографію, артеріографію.

Правильне і вірогідне діагностування – цеp основа успішного лікування, до складу якого входять : знання і професіоналізм фахівця, досконале вміння застосовувати сучасну медичну апаратуру, обладнання, використання ефективних методів діагностики , враховуючи індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Цей принцип є одним з основних принципів у Центрі Репродуктивної Медицини Боголюби , за цим принципом проводиться діагностика.

За матеріалами сайту ЦРМБ [url=http://www.bogolybu.com.ua/ua/cervix/]Діагностика захворювань шийки матки[/url]